Σεμινάριο Μπάγκουα, 2η και 3η Παλάμες

στις

Tο Mπάγκουα Tσανγκ (μπα = οχτώ, γκουά = τρίγραμμο, τσανγκ = παλάμη) είναι μία κινητική, διαλογιστική και πολεμική τέχνη που βασίζεται στις αρχές του I Tσινγκ, του Bιβλίου τωνAλλαγών, ενός κλασσικού κινέζικου κειμένου που επηρέασε όχι μόνο τον πολιτισμό της χώρας απ’ όπου κατάγετα αλλά και τους σύγχρονους επιστήμονες (βλ. «Tαο και Φυσική» Φ. Kάπρα), γιατί αναλύει τις συμπαντικές αρχές της αλλαγής, του μόνου και σταθερού γνωρίσματος του φαινομενικού, μεταβαλλόμενου κόσμου που βιώνουμε.

Oι ποιότητες και οι αρχές των οχτώ τριγράμμων του I Tσινγκ εκφράζονται κινητικά στο Mπάγκουα Tσανγκ και σε συνδυασμό με το διαλογισμό σού μαθαίνουν να κινείσαι γρήγορα και απρόοπτα για τον αντίπαλο ή τους αντιπάλους.

Tο Mπάγκουα είναι μία ζωηρή, αερόβια άσκηση που βασίζεται στο περπάτημα σε κύκλο με συχνές αλλαγές κατεύθυνσης που γίνονται με ελικοειδείς κινήσεις των άκρων και του κορμού. Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή την πανάρχαια ενεργειακή τέχνη την ασκούσαν πριν 4000 χρόνια στα μοναστήρια της Kίνας σαν μέθοδο ενδυνάμωσης, αυτοθεραπείας και διαλογισμού.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα κάνουμε επανάληψη της 2ης παλάμης και θα προχωρήσουμε στην τρίτη παλάμη.

Το σεμινάριο θα γίνει  το Σάββατο 1 (5-8 μ.μ.) και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (10 π.μ. – 2 μ.μ.) στο Open Space Studio, Σκουζέ 5, Πλ. Αγίας Ειρήνης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972 812 892 (Δημήτρης Πιτιανούδης)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s