Τσιγκούγκ «Δράκος και Τίγρης» Θεσσαλονίκη (19-20 Ιανουαρίου 2019)

στις
Στο σεμινάριο αυτό, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19-20 Ιανουαρίου 2019, θα έχουμε την ευκαιρία να ασκήσουμε το Τσιγκούγκ Δράκος και Τίγρης. 

Το Τσιγκούγκ Δράκος και Τίγρης ασκείται στην Κίνα εδώ και 1500 χρόνια για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και να αποκτηθεί η ζωτικότητα. Το συγκεκριμένο Τσιγκούγκ το καταφέρνει αυτό με δύο τρόπους: απελευθερώνει τη στάσιμη «αρνητική» ενέργεια από το σύστημά μας και εδραιώνει ταυτόχρονα μια ισχυρή ροή ενέργειας στο σώμα και την αύρα μας.

Αυτή η σειρά από επτά διαδοχικές ασκήσεις ενεργοποιεί και εξισορροπεί τα εσωτερικά όργανα και τον εγκέφαλο κάνοντας χρήση των παράπλευρων και γιν / γιαγκ μεσημβρινών.

Το Τσιγκούγκ Δράκος και Τίγρης καλλιεργεί και επενεργεί ιδιαίτερα στο προστατευτικό στρώμα ενέργειας (Wei Qi (Protective Qi 卫气) -την ενέργεια που περιβάλλει το σώμα- συνδέει και αναπτύσσει διάφορα στρώματα ενέργειας στο σώμα. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στον ασκούμενο σχετικά εύκολα να αποκτήσει την αίσθηση της ενέργειας και την ικανότητα να την κινεί και να τη μεταμορφώνει στο σώμα του.

Ο Δράκος και Τίγρης συνιστάται σαν μέσον που καθαρίζει το σύστημα από την ανεπιθύμητη «αρνητική» ενέργεια που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας ειδικά σε εκείνους που δουλεύουν με ανθρώπους (δάσκαλοι, θεραπευτές κ.ά).

Συγκεκριμένα θα μάθετε:

  • να ενώνετε την ενέργεια των μεσημβρινών με την αύρα,
  • να διατείνετε τον μαλακό ιστό και να κινείτε τις αρθρώσεις, ν’ απελευθερώνεστε από την ένταση και τον πόνο αυξάνοντας το επίπεδο της ενέργειάς σας,
  • να προβάλλετε την ενέργειά σας από το σώμα και τα άκρα με στόχο τη θεραπεία ή τη σωματική δύναμη.

Το σεμινάριο θα γίνει  το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 6-9 μ.μ. και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 10-2 μ.μ. στο Enter Pilates Studio, Μητροπόλεως 110, στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες:  6973 550 321 (Ελένη Βρεντζάκη),

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s