Αναπνευστικές Ασκήσεις

στις

Οι Ταοϊστικές Αναπνευστικές Ασκήσεις προτείνουν μια αναπνοή που χωρίς ένταση θρέφει τα εσωτερικά όργανα και τον βαθύτερο πυρήνα του συστήματός μας.

Όταν μιλάμε για τις αναπνευστικές ασκήσεις δε μιλάμε για την αναπνοή των πνευμόνων μόνο. Η αρχή φυσικά δεν μπορεί να μη γίνει από το διάφραγμα και τα πνευμόνια, αλλά ο τελικός στόχος είναι να ενισχυθεί ο συνολικός φυσικός παλμός που ενυπάρχει στο σώμα μας. Η βασική ιδέα είναι η μαλακή, καθολική αναπνοή όλου του σώματος, όπως του νεογέννητου βρέφους. Πρόκειται για μια αναπνοή αργή, απαλή, χωρίς παύσεις. Η κυκλικότητα αυτού του είδους κινεί τα υγρά του σώματος που με τη σειρά τους κινούν το τσι και αυτό με τη σειρά του κινεί πάλι τα υγρά και όλο το υπόλοιπο σώμα.

O τρόπος αυτός είναι ο ίδιος σε όλες τις Ταοϊστικές τέχνες, όπως το Τσιγκούγκ, το Ταϊτσί, το Μπάγκουα, ο Διαλογισμός, αλλά και η θεραπευτική. Είναι ιδανική γέφυρα προς τον διαλογισμό, γιατί σταθεροποιεί και ηρεμεί τον νου και έτσι ο διαλογιζόμενος μπορεί να εστιάσει αδιάσπαστα την προσοχή του στο αντικείμενο που ασκεί.

Διδάσκω πρώτα την Απλή Αναπνοή (κανονική αναπνοή) για ν’ ανοίξει το σύστημα του ασκούμενου και στη δεύτερη φάση, στους προχωρημένους, την Ανάποδη Αναπνοή (Reverse Breathing).

Οι Αναπνευστικές Ασκήσεις είναι μια πολύ χρήσιμη άσκηση για την αντιμετώπιση του άγχους και του θυμού αλλά και για τις αϋπνίες και μπορεί να γίνει παντού και πάντα, ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα άλλο για να συντηρείτε τον εαυτό σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s