Οι Αναπνευστικές Ασκήσεις

στις

Η άσκηση της αναπνευστικής λειτουργίας είναι η βασική προϋπόθεση στην εξάσκηση και εφαρμογή όλων των Ταοϊστικών τεχνικών. H αναπνοή είναι η ίδια η ζωή. Η βασική ιδέα είναι η μαλακή καθολική αναπνοή όλου του σώματος, όπως του νεογέννητου βρέφους. Αναπνοή φυσική χωρίς παύσεις, αναπνοή που ρέει κυκλικά και κινεί τα υγρά του σώματος που με τη σειρά τους κινούν το τσι/ενέργεια και αυτό με τη σειρά του κινεί πάλι τα υγρά και όλο το υπόλοιπο σώμα.

Oι Tαοϊστικές Aναπνευστικές Aσκήσεις προτείνουν την αναπνοή που δίχως βία θρέφει τα εσωτερικά όργανα και τον βαθύτερο πυρήνα του συστήματός μας χαρίζοντας μακροζωία. O τρόπος αυτός είναι ο ίδιος σε όλες τις Tαοϊστικές τεχνικές, όπως στο Τσιγκούνγκ, Ταϊτσί, Μπάγκουα, Διαλογισμό αλλά και τη θεραπευτική. Είναι η ιδανική γέφυρα προς τον διαλογισμό, γιατί σταθεροποιεί και ηρεμεί τον νου και έτσι ο διαλογιζόμενος μπορεί να εστιάσει αδιάσπαστα την προσοχή του στο θέμα του.

Το Σεμινάριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη σε δύο μέρη. Με αφετηρία το διάφραγμα θα προχωρήσουμε χαμηλότερα στην κοιλιακή χώρα για να φορτίσουμε το ήπαρ, τη σπλήνα και τα νεφρά με στόχο την αναπνοή στην πλάτη. Το επόμενο βήμα είναι να τη φέρουμε στο πάνω μέρος των πνευμόνων, γεγονός που θα επιτρέψει το τσι να αναζωογονήσει τον εγκέφαλο και τον νου.

Tο 1ο μέρος των Αναπνευστικών Ασκήσεων θα γίνει  το  Σάββατο 16 Νοεμβρίου  2019, 6-9 μ.μ. και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, 10 π.μ.-2 μ.μ. στη Σχολή Χορού Έκφραση, Αγάπης 3, Θεσσαλονίκη.  

Το 2ο μέρος θα πραγματοποιηθεί  στον ίδιο χώρο το  Σάββατο 28 Μαρτίου  2020, 6-9 μ.μ. και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 10 π.μ.-2 μ.μ.

Περισσότερα για το πρόγραμμα των σεμιναρίων στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες:  6972 812 892 (Δημήτρης Πιτιανούδης)
6973 550 321 (Ελένη Βρεντζάκη)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s