Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1956 στην Τασκένδη (σημερινή πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν) όπου και ολοκλήρωσα τη βασική μου εκπαίδευση. Φοίτησα ένα χρόνο στη Γυμναστική Ακαδημία της Τασκένδης και το 1979 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Γυμναστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης.

Από παιδί ήμουν ποδηλάτης αθλητής και παρότι σταμάτησα νωρίς η αθλητική μου παιδεία είναι καλή. Πριν κάποια χρόνια ξανανέβηκα στο ποδήλατο και το συνιστώ σ’ όλους ανεπιφύλακτα για μετακίνηση και άσκηση.

Από το 1980 μέχρι το 1988 δίδασκα Φυσική Αγωγή στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το 1988 παραιτήθηκα και ασχολήθηκα αποκλειστικά με το Σιάτσου, το Ταϊτσί και τον Διαλογισμό – μέχρι και σήμερα.

Το 2005 επέστρεψα στη Δημόσια Εκπαίδευση και παράλληλα συνέχισα να διδάσκω στους ενδιαφερόμενους Τσιγκούγκ, Ταϊτσί, Μπάγκουα. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρω συνεδρίες Σιάτσου αδιάλειπτα.

Το 1988 αναζήτησα κάτι πιο έξυπνο από τη γυμναστική του σχολείου και τη μιζέρια του αθλητισμού των συλλόγων. Η τύχη μ’ έφερε στο Σιάτσου και το Ρέικι και από κει στο Ταϊτσί.

Το φθινόπωρο του ’88 έκανα το πρώτο μου μάθημα Ταϊτσί με τον Πέτρο Κουρόπουλο. Αυτό ήταν. Δεν έμεινα για πολύ στον Πέτρο -ένα χρόνο μόνο- αλλά ήταν αρκετό για να “κολλήσω το μικρόβιο”. Εκεί γνώρισα τι σημαίνει να έχεις παρουσία ως δάσκαλος και τι είναι ήρεμο περιβάλλον.

Επίσης με τον Πέτρο πρωτοέκατσα για να διαλογιστώ, πήγαινα νωρίς το πρωί, έκανα το ήσυχο κάθισμα -όπως το έλεγε- και μετά όσο Ταϊτσί έκανε πριν τα ατομικά μαθήματά του που παρέδιδε προς το μεσημέρι.

Από το 1990 μέχρι το 1995 πήγαινα ανελλιπώς στη Δροσιά για μαθήματα και σεμινάρια που δίδασκε ο Tew Bunnang. Ο Tew υπήρξε μεγάλη επιρροή για μένα, παράλληλα όμως ασκούσα το υλικό που μάθαινα από τον Bruce στην Αμερική και όπου δίδασκε στην Ευρώπη – κυρίως Λονδίνο και Γερμανία.

Την πρώτη επαφή με τον Bruce Kumar Frantzis την είχα στο στούντιο του Πέτρου το 1989, το φθινόπωρο. Δίδαξε το Ανοίξτε τις Ενεργειακές Πύλες, Τσιγκούγκ που μου αποκάλυψε το πραγματικό βάθος και εύρος της ύλης. Επίσης έμαθα ότι δε χρειάζεται να συμπαθείς κάποιον για να σου μάθει και ότι το σημαντικό είναι το περιεχόμενο και η μεταφορά της γνώσης στον μαθητή.

Το ενδιαφέρον μου για τον διαλογισμό, από την αρχή, με οδήγησε στον Stuart Perrin και το Rudra Meditation που ταυτόχρονα μ’ έβγαλε από την εσωστρέφειά μου αλλά και με προσγείωσε. Με την παρότρυνση του Stuart δειλά δειλά άρχισα να διδάσκω διαλογισμό, κάτι που κάνω μέχρι σήμερα. Ο Manuel Schoch με πήγε στα βαθύτερα για να συνεχίσω με τον Ταοϊστικό Διαλογισμό που προσφέρει ο Bruce.

Το αθλητικό μασάζ δεν το αποφεύγεις αν είσαι αθλητής και απ’ ό,τι αποδείχτηκε “είχα το χέρι“. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τελείωσα την European Shiatsu School του Chris Jarmey και αμέσως ίδρυσα το παράρτημα της Σχολής στη Θεσσαλονίκη στο οποίο ήμουν διευθυντής και διδάσκων ταυτόχρονα. Όσοι δάσκαλοι Σιάτσου -μικροί και μεγάλοι- πέρασαν από την Ελλάδα μέχρι το 2005 μου έδωσαν κάτι, από πολύ ως λίγο – τους ευχαριστώ γι’ αυτό που μου έμαθαν. Από το 2000, επιστρέφοντας στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το 2005 δίδαξα τους τριτοετείς μαθητές στη Natural Health Science. Όλα αυτά τα χρόνια ασκώ το Σιάτσου επαγγελματικά.

Διδάσκω κυρίως στο κέντρο της Αθήνας σε ομάδες και ατομικά μαθήματα. Έχω διδάξει και στην Κύπρο και τη Γερμανία. Κάθε καλοκαίρι, από το 1993, διεξάγω το Καλοκαιρινό Σεμινάριο στα δυνατά και πανέμορφα μέρη της χώρας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τι είμαι πιστοποιημένος να διδάσκω:

https://www.energyarts.com/instructors/taichi-qigong/athens/dimitris-pitianoudis