Βιβλία

 

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Bruce Kumar Frantzis
Εκδόσεις Σέλας

Οι ασκήσεις αύξησης της ενέργειας, που παρουσιάζονται διεξοδικά σε αυτό το βιβλίο και είναι γνωστές στην Κίνα ως Τσι Γκουνγκ, χρησιμοποιούν ένα σύστημα ενεργειακών διόδων του σώματος που μοιάζει, ως προς τη λειτουργικότητα και την ακρίβειά του, με ηλεκτρικό κύκλωμα. Το Τσι Γκουνγκ συνδυάζει την ενεργειακή δουλειά της κινεζικής ιατρικής με τον ταοϊστικό διαλογισμό και τη φυσική άσκηση. Εδώ και 3.000 χρόνια στην Κίνα, εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας χρησιμοποιούν αυτές τις ήπιες και εύκολες στην εκτέλεσή τους ασκήσεις για να πετύχουν επιβράδυνση ή αναστροφή της διαδικασίας της γήρανσης, πρόληψη και θεραπεία τραυματισμών και ασθενειών, ενίσχυση αθλητικών και πνευματικών επιδόσεων, χαλάρωση σε βάθος του σώματος και του νου, βελτίωση της σεξουαλικής ζωής, μείωση του στρες.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Βιβλίο 1

Bruce Kumar Frantzis
Εκδόσεις Σέλας

Ο Δρόμος για την εσωτερική χαλάρωση είναι το πρώτο βιβλίο που εξηγεί την ουσία και τις τεχνικές της Μεθόδου του Νερού του Ταοϊστικού διαλογισμού, έτσι όπως διατυπώθηκαν από τον Λάο Τσε στο Τάο Τε Τσινγκ, πριν 2500 χρόνια. Η διδασκαλία του διαδόθηκε από δάσκαλο σε μαθητή και από γενιά σε γενιά για να διασωθεί στις μέρες μας από τον Λιου Χουνγκ Τσιε και τον συγγραφέα.
Η διδασκαλία της Μεθόδου του Νερού μας βοηθά να ανακαλύψουμε ξανά τις βαθύτερες πλευρές της ύπαρξής μας και να βρούμε την ισορροπία μας σε έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο που χαρακτηρίζεται από το άγχος και το καθημερινό στρες. Οι ενεργειακές πρακτικές που παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά εδώ αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτής της γνώσης και θα σας δείξουν το δρόμο να απαλλαγείτε από το στρες, να ηρεμήσετε τον νου σας, να θεραπεύσετε ασθένειες που οφείλονται σ’ αυτό και να υπερπηδήσετε τα εμπόδια στην πορεία σας για εσωτερική γαλήνη.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΓΑΛΗΝΗ

Βιβλίο 2

Bruce Kumar Frantzis
Εκδόσεις Σέλας

Η Υπέρτατη γαλήνη αναλύει τη θεωρία και την πρακτική της Μεθόδου του Νερού του Ταοϊστικού διαλογισμού, το πρώτο μέρος της οποίας περιέχεται στο Δρόμο για την εσωτερική χαλάρωση.
Η γνώση αυτή αποδίδεται στον Λάο Τσε και διατυπώθηκε  στο Ταο Τε Τσινγκ, πριν 2500 χρόνια. Διαδόθηκε από δάσκαλο σε μαθητή και από γενιά σε γενιά, για να διασωθεί στις μας από τον Λιου Χουνγκ Τσιε και τον συγγραφέα.
Η Υπέρτατη γαλήνη εστιάζει στη βασική τεχνική της Μεθόδου του Νερού, τη διαδικασία της εσωτερικής διάλυσης, που βοηθά να ξεπεράσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες, να πετύχουμε καλύτερη συγκέντρωση και καλύτερη διαχείριση της εσωτερικής ενέργειας μας και να κατακτήσουμε πνευματική ανάπτυξή μέσω της σωματικής άσκησης και διαλογισμού.
Το βιβλίο αυτό εμβαθύνει στην ανάλυση των μεθόδων  του διαλογισμού της όρθιας και καθιστής στάσης μέσω των αναπνευστικών ασκήσεων, που εξηγούνται αναλυτικά με την βοήθεια εικονογράφησης, και παρουσιάζει ασκήσεις τσιγκούνγκ, που συντελούν στην επίτευξη ψυχικής και σωματικής υγείας και στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής.

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΑΪ ΤΣΙ

Μπρους Κουμάρ Φραντζής
Εκδόσεις Αλκίμαχον

 

 

 

 

 

 

Το Μεγάλο Βιβλίο του Τάι Τσι είναι ένας γενικός οδηγός για την πολύτιμη αυτή κινέζικη τέχνη και όχι ένα εγχειρίδιο που καλύπτει μόνο ένα στυλ. Παρ’ όλα αυτά, απευθύνεται όχι μόνον στους αρχάριους αλλά και στους προχωρημένους ασκούμενους, οι οποίοι θα ανακαλύψουν σε αυτό σημαντικές γνώσεις οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εμβαθύνουν περισσότερο στην εξάσκησή τους.
Παρ’ όλο που το βιβλίο δίνει έμφαση στην πλευρά της καλυτέρευσης της υγείας του ατόμου, μέσω της εξάσκησης στο Τάι Τσι, οι αναγνώστες θα βρουν σημαντικές αναφορές στην πολεμική πλευρά αυτής της τέχνης, καθώς και ιστορικές πληροφορίες σχετικά με την επινόηση και την ανάπτυξη του Τάι Τσι ως μια ολοκληρωμένη πολεμική και θεραπευτική τέχνη.
Αν και η ζωή στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχει λιγότερο στρες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις Η.Π.Α., οι αλλαγές είναι ραγδαίες και στις εκδόσεις Αλκίμαχον πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Τάι Τσι είναι, ίσως, η πιο αποτελεσματική άμυνα σε έναν τρόπο ζωής που πάσχει από έλλειψη ισορροπίας. Ελπίζουμε ειλικρινά Το Μεγάλο Βιβλίο του Τάι Τσι να βοηθήσει τους αναγνώστες να το συνειδητοποιήσουν αυτό και να τους προσφέρει μια άλλη οπτική γωνία που οδηγεί σε μια πιο υγιή, πιο γεμάτη και πιο αρμονική ζωή.